Спецакция в Плевен, арестувани са седем души

  • 12 юли 2024 11:31

  • 716
  • 0
Спецакция в Плевен, арестувани са седем души
© Pixabay

При специализирана полицейска операция в област Плевен са задържани седем души. Образувани са едно бързо и шест досъдебни производства. За това съобщава говорителят на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

Акцията е проведена през вчерашния ден и е насочена към противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В нея са включени сили на всички районни управления, на криминална, икономическа, пътна и охранителна полиция при ОД на МВР, както и на жандармерията.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

Проверени са 352 души и 311 моторни превозни средства. Извършени са проверки на девет пункта за черни и цветни метали, осем заложни къщи, 12 автоморги, автосервизи и депа, на 19 питейни и увеселителни заведения, 28 търговски обекта.

В областта са регистрирани девет престъпления, свързани с кражби от електропреносната мрежа, наркотиците и нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 47 акта и пет протокола по чл. 64 и чл. 65 от Закона за МВР.

11 задържани за наркотици при спецакции в Пловдив

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура в Плевен по компетентност. Работата по случаите продължава, допълни говорителят на полицията в Плевен.

Специализираната операция е проведена във връзка със заповед на главния секретар на МВР с цел ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, както и съгласно график на Главна дирекция "Национална полиция", каза за БТА Цветкова.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини