14 стрелби срещу автобуси в Пловдив за пет месеца

  • 28 май 2024 12:48

  • 468
  • 0
14 стрелби срещу автобуси в Пловдив за пет месеца
© Pixabay

Последната спирка на линия номер 9 е особено рисково място за водачите на градския транспорт в Пловдив. На това място периодично автобусите се превръщат в мишена за стрелба.

"Това ще е един и същи човек….явно е човека не добре психически и да му се налага санкция, човека му става хубаво, спре автобус и му става мишена", смята Бисер Велизаров – шофьор на автобуса.

Стреляха по автобус в Пловдив

Поредният случай, за щастие, се размина без пострадали. Секунди след като и последните две пътнички слизат от автобуса, шофьорът чува как стъклото от лявата страна зад седалката му се напуква от изстрел.

"Отворих задна врата и те слязоха и слушам една пукотевица, викам да не е паднало нещо вътре, гледам - стъклото е пукнато на паяжина, значи някой е стрелял отсреща от блока", разказва пред БНТ Бисер Велизаров – шофьор на автобуса.

Шофьорите обмислят вече да не спират на тази спирка, защото се страхуват, че при следващия случай някой сериозно може да пострада.

"Това не е просто вандалска проява, това е престъпление. Ще разгледаме възможността с колегите. Разбрах, че шофьорите са поискали и там да има поставени камери с оглед тяхната сигурност", каза пред БНТ Савина Петкова, зам.-кмет по транспорта в Пловдив.

За по-малко от месец по същия автобус се стреля за втори път, заявиха от фирмата превозвач.

"Тази година имаме около 6 случая. Миналата година може би към 8-10. Ще направят временна спирка другаде, където да обръщат и хората да ходят там пеша", каза Костадин Тотков, фирмата-превозвач.

За щастие, инцидентите се разминават без пострадали хора, но щетите за превозвачите са огромни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини