Влак блъсна кола на жп прелез във Враца, шофьорът оцеля по чудо

  • 21 юни 2024 21:05

  • 5237
  • 4
Влак блъсна кола на жп прелез във Враца, шофьорът оцеля по чудо
© Bulphoto (архив)

Крайградски пътнически влак е блъснал лек автомобил на жп прелез във Враца. Инцидентът е станал в късния следобед в квартал "Кулата".

Автомобилът е тръгнал да пресича, но не е видял идващия влак. От силния удар колата е смачкана до неузнаваемост. Като по чудо шофьорът, който е пътувал сам се е разминал с леки наранявания.

Влакът е превозвал пътници от Мездра към Монтана, които са били извозени с автобуси, предаде БНТ.

Влак блъсна кола по линията Стара Загора - Русе, има ранени

Прелезът е със звуков и светлинен сигнал, но според местните хора често звуковият сигнал липсва. Заради инцидента на железния път е нарушен и графика за движение на влаковете между гарите Враца и Бели Извор.

"Момчето беше вдигнато с линейка понеже ние дойдохме по-късно и след около час момчето беше с превръзка на крака. Няма жертви, няма нищо", каза представител на БДЖ пред националната телевизия.

"Машинистът изобщо не е сигнализирал, че наближава жп прелеза, изобщо не е намалил. Направо си е карал, тука няма право да кара с 90 в населено място. Дадени са молби, за да се направи тука охраняем жп прелеза, ама това всичко е закрито, потънало и край", каза очивидец на инцидента.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5237 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.22 | 06:30

4
Момчето да съди държавата и БДЖ

2024.06.22 | 06:29

3
Те кви пияници работят в тва БДЖ по цели групи как работят и що незнам

2024.06.21 | 22:15

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Ochen lekar

2024.06.21 | 22:07

1
Shofiorska knijka i kravni probi mnogo kradete

Добави коментар

Водещи новини