Полицейската стрелба в Плевен - буди редица въпроси

  • 07 юни 2024 07:35

  • 753
  • 1
Полицейската стрелба в Плевен - буди редица въпроси
© Кадър - Нова телевизия

19-годишният младеж, който бе прострелян в Плевен предишната нощ от полицаи е без опасност за живота, но все още в реанимация след направената му операция. Предстои да стане ясно какво е състоянието му.

Инцидентът е станал около 2.20 ч. на булевард "Георги Кочев".

В автомобила е имало още млади мъже, които разказаха пред камерата на Нова телевизия, че полицейската кола е била цивилна, без отличителни надписи или светлини.

Вчера от Районна прокуратура - Плевен бе съобщено, че се разследва случай на стрелба, при който 19-годишен младеж е с причинена телесна повреда. Изстрелът е произведен от полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения. Образувани са вътрешна проверка и следствено дело. Служителят е временно отстранен от длъжност.

Простреляното момче от полицай в Плевен е оперирано и е в добро състояние

Днес пред Нова телевизия говориха двама от другите младежи, които са били в колата. Между тях и шофьорът на автомобила. От техните свидетелства се разбра:

Младежите са се прибирали след обичайната си разходка, когато са настигнали движещ се много бавно автомобил - с около 30 км. в час, а когато са се опитали да го изпреварят, той е ускорявал и по този начин ги е засичал.

Автомобилът е бил без обозначителни знаци за полицейски такъв, а искането за проверка е изречено устно. Младежите са намалили и спрели, но в един момент са се уплашили дали това наистина са полицаи или може да бъдат и престъпници, затова и са потеглили.

Именно тогава са чули изстрел - един, а един от колата е простенал от болка.

Те са го закарали до болницата. Сигналът на 112 е подаден от младежите.

Пробите за наркотици на младежите са отрицателни.

Освен това - автомобилът, по който е стреляно, е останал при шофьора през вчерашния ден. От полицията са му се обадили да го докара на собствен ход в управлението вчера надвечер, за да се спестят пари за рапатрак.

Очаква се днес в 13 часа МВР и прокуратура да дадат брифинг по случая.

Последвайте канала на

Калина Христова
753 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.07 | 15:49

1
Поредните алфи в униформи... Толкова сте просто, че си нямате представа!

Добави коментар

Водещи новини