Простреляното момче от полицай в Плевен е оперирано и е в добро състояние

  • 07 юни 2024 08:35

  • 533
  • 2
Простреляното момче от полицай в Плевен е оперирано и е в добро състояние
© Pixabay

19-годишният младеж, който беше прострелян от полицай след неподчинение на сигнал за проверка в Плевен, е опериран и добро състояние. Той е настанен за лечение в болница, а служителят на реда временно е отстранен от длъжност.

На протест тази сутрин пред болницата в Плевен се събраха момчетата, които са били в колата. Дойдоха и техни приятели и семействата им.

"Оперираното момче, благодарение на тях и на колегите, тъй като аз съм лекар, е в добро здравословно състояние след тежка 4-часова животоспасяваща операция. Самите те са го докарали тук и след това лекарите са положили усилия да бъде в добро състояние в момента", обясни пред БНТ Деян Георгиев, баща на едно от момчетата.

Синът му е бил до простреляното момче, цялата му тениска е била в кръв, която е дадена в следствието за експертиза.

Полицай простреля 19-годишен в Плевен

"В деня, в който се е случил инцидента, брат ми се е прибирал от изпит в София. Събира се с приятелите си, защото не са се виждали от много време", каза Дико Диков, брат на простреляното момче.

"Всичко започна, когато навлизахме в Плевен и застигаме бяла кола, която си личеше, че не се движи адекватно по пътя. Настъпваше маркировки, криволичеше. На влизане в града се движеше бавно, при което аз се опитвах да го заобиколя, да си го изпреваря. Той обаче подава газ и не ми позволява да бъде изпреварен. Примирявам се и продължавам да карам след него. Престроявам се в лява лента на кръстовище, при което той ме засича, подавам звуков сигнал и заставам до него. Той сваля прозореца и пита: някакъв проблем ли има, момчета? И аз казвам: ти ме засичаш. Посочвайки банкета, той казва да отбия в дясно и да се разберем", разказа пред БНТ Юли Юлиев, шофьорът на колата.

В цивилната кола са били няколко едри, здрави мъже. Юли Юлиев е потеглил със своята кола, след което се е чул изстрел. Малко след това те са докарали пострадалото момче в болницата и са видели, че е простреляно.

По-късно днес от полицията и прокуратурата ще дадат повече информация по случая.

Последвайте канала на

Десислава Станева
533 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ха

2024.06.07 | 10:05

1
Това са младите шофъори правят се на велики а са потенциални убиици и не плюите полицай те тр си вършат работата

2024.06.07 | 15:44

2
Духай супата е прасе!

Добави коментар

Водещи новини