Агенция „Митници" проверява 80% от пратките с банани заради кокаин

  • 27 март 2024 07:17

  • 429
  • 2
Агенция „Митници" проверява 80% от пратките с банани заради кокаин
© Кадър - Нова телевизия

Рекордно количество кокаин беше открито на пристанището в Бургас. Дрогата е била скрита измежду контейнери с банани, идващи от Еквадор. Количеството, което е щяло да мине през страната ни или да остане в нея, е впечатляващо - 169 килограма кокаин, който струва близо 7 милиона щатски долара. Няма задържани по случая.

„Стараем се да проверяваме 80% от пратките, които съдържат банани. Знаем, че те често се използват за превозване на дрога. В този случай служителите ни са селектирали няколко от контейнерите. Дрогата е била укрита във фабрично изработени стени”, обясни в ефира на „Здравей, България” Стефан Бакалов, началник на отдел „Борба с наркотрафика” към Агенция „Митници".

Заловеният в Бургас кокаин е за 7 млн. долара

По-думите му не е ясно дали наркотиците са били предназначени за България, тъй като най-много кокаин се употребява в Западна Европа.

Той допълни, че у нас по-масово се използват канабиса, амфетамините и метаамфетамините. Освен това, голяма опасност представляват наркотиците от групата на нитазените, които са много по-мощни от фентанил. Във Великобритания вече има над 150 смъртни случая за година, поясни Бакалов.

Последвайте канала на

Калина Христова
429 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:02

2
❤️ Г­­о­­р­­­е­­щ­и­ ­­­м­о­м­­и­­­ч­­е­­т­а­ ­­­в­и­ ­­о­ч­­­а­к­­в­­а­­т ­­-­­ X­­­1­8­­.­­­F­­­U­­­N

2024.03.27 | 10:47

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини