Увеличение на общоопасните престъпления във Великотърновско

  • 29 май 2024 14:53

  • 332
  • 1
Увеличение на общоопасните престъпления във Великотърновско
© Novini.bg/ Canva

Прокуратурата във Велико Търново отчете увеличение на общоопасните престъпления, сред които са шофирането след употреба на алкохол и наркотици, и те вече са повече от престъпленията срещу собствеността. 

21-годишният неправоспособен и дрогиран водач от ловешкото село Катунец със скъп спортен автомобил, който вчера след полицейско преследване предизвика катастрофа с три автомобила, утре ще се изправи пред съда, когато прокуратурата ще внесе искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

"В момента се чака вещото лице да определи каква е стойността на щетите", посочи окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов. По неофициална информация дрогираният младеж е шофирал колата на по-малката си сестра, предаде БНР. 

50 са досъдебните производства, образувани за първото тримесечие на тази година в Районна прокуратура Велико Търново, срещу пияни или дрогирани шофьори и броят им се увеличава спрямо миналата година, поясни районният прокурор Тихомир Шабов.

24-ма мъже и една жена са осъдени в област Велико Търново за домашно насилие

Пет са досъдебните производства в Окръжната прокуратура за катастрофи с причиняване на смърт, допълни окръжният прокурор Христо Христов:

"За миналата година са осъдени 5 лица. За тази година са 7 с влезли в сила присъди".

Увеличеният контрол от страна на МВР е водещ за ръста на установените случаи на престъпления, свързани с транспорта, коментираха великотърновските прокурори и припомниха, че прокуратурата настоява да увеличение на наказанията за пияни и дрогирани водачи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 15:43

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини