Пробата за алкохол на машиниста, управлявал катастрофиралия локомотив, е отрицателна

  • 29 май 2024 11:16

  • 857
  • 1
Пробата за алкохол на машиниста, управлявал катастрофиралия локомотив, е отрицателна
© Булфото архив

Отрицателна е пробата за алкохол на машиниста, управлявал катастрофиралия вчера на Централна гара маневрен локомотив. Това съобщиха от БДЖ.

При удара на локомотива в последния вагон на бързия влак за Пловдив пострадаха общо 12 души, като 4 бяха настанени за преглед в столични болници.

Заради инцидента тази нощ, както и в момента има закъснение на влакове, които тръгват от Централна гара.

Управителят на БДЖ: Всички отговорни за инцидента с влака ще бъдат дисциплинарно наказани

"Продължава разследването. Локомотивният машинист ще бъде отстранен от работа до приключване на разследването и на всички лица, отговорни за случилото се, ще им бъде наложено дисциплинарно наказание", заяви инж. Венцислав Славков - управител на БДЖ, предава БНТ.

"Всички, които работят в железницата, минават всякакви тестове и всякакви профилактики. Всеки може да попадне в такава ситуация, дори когато шофира автомобил - да му стане лошо и да му прилошее. Въпросът е какво може да се направи така, че техниката и съоръженията да предотвратяват такива работи."

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
857 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 15:49

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини