Управителят на БДЖ: Всички отговорни за инцидента с влака ще бъдат дисциплинарно наказани

  • 29 май 2024 08:45

  • 2118
  • 2
Управителят на БДЖ: Всички отговорни за инцидента с влака ще бъдат дисциплинарно наказани
© БНТ

"Локомотивният машинист ще бъде отстранен от работа до приключване на разследването и на всички лица отговорни за случилото се ще им бъде наложено дисциплинарно наказание", заяви в "Денят започва" инж. Венцислав Славков - управител на БДЖ. Той даде повече информация за случилия се инцидент през изминалия ден.

"При придвижване на маневрен състав от първи коловоз върху състава на бързия влак за Пловдив-Димитровград последва удар на маневрения локомотив върху последния вагон на бързия влак", заяви управителят на БДЖ.

"Поради ненавременни действия на локомотивния машинист последва удар в последния вагон на бързия влак. По данни на самия локомотивен машинист му е прилошало и не е могъл навреме да реагира със спирачката на локомотива".

Той посочи, че повечето пострадали са служители на БДЖ - маневриста, маневрения стрелочник и служители на БДЖ от почистването.

"Инцидентът в случая няма общо с повредите, получили се с централизациите на Централна гара", допълни инж. Венцислав Славков.

В момента се провеждат две разследвания - от органите на реда, както и вътрешно разследване.

Може да сте сигурни, че всички, които работят в железницата минава всякакви тестове и всякакви профилактики. Така, че хващам се за коментар от вчерашния ден, че "железницата не е за аматьори", каза Марио Нинов - главен експерт в КТ "Подкрепа".

Той допълни, че въпросът е какво не се е направило, за да не се стигне до този инцидент.

"Всеки може да попадне в такава ситуация дори когато шофира автомобил да му стане лошо и да му прилошее. Въпросът е какво може да се направи така, че техниката и съоръженията да предотвратяват такива работи".

Разкриха подробности за влаковата катастрофа на Централна гара

"Тоталната неангажираност на държавата в последните 30 години, крещящото недофинансиране на сектора води точно до такива случаи", заяви главният експерт в КТ "Подкрепа".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2118 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.29 | 11:04

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Krastu

2024.05.29 | 09:09

1
На шьофора на влака му прилошало!!! Егати машиниста!

Добави коментар

Водещи новини