Разкриха подробности за влаковата катастрофа на Централна гара

  • 28 май 2024 20:29

  • 4677
  • 3
Разкриха подробности за влаковата катастрофа на Централна гара
© Булфото

Установени са 12 пострадали лица, само едното от тях е по-тежко пострадало. Това каза за БТА изпълняващият функциите главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев за инцидента между два влака на Централна гара в София. Доколкото имаме информация, след откарването му в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ на по-тежко пострадалия е поставена шина на врата, добави той. 

Общо трима от пострадалите са настанени в „Пирогов“, един е във Военномедицинска академия, един е в ИСУЛ, обясни той. Останалите пострадали лица са прегледани на място от медицински екипи и са освободени, посочи Кангалджиев. 

Сигналът за възникналния инцидент между две влакови композиции на Централна жп гара е постъпил в МВР в 16:50 ч. Към мястото незабавно са изпратени сили на пожарната и на Главна дирекция „Жандармерия“, които са отцепили района, обясни Димитър Кангалджиев. 

Към настоящия момент периметърът е отцепен и се очакват следователите от Национална следствена служба, които ще осъществят процесуално-следствените действия и огледите на местопроизшествието, каза още той. Очаква се да се изяснят причините за възникналия инцидент, добави главният комисар. 

Локомотив и влак се сблъскаха на Централна гара в София, има пострадали

При теглене на влаков състав в направление Горна Оряховица-Варна единият машинист не успява да намали и да спре навреме и се удря в последния вагон на бързия влак от София за Пловдив, обясни инж. Венцислав Славков, управител на БДЖ – „Пътнически превози“. Тъй като има ремонти на Централна гара, коловозите, които позволяват приемането и изпращането на влакове са ограничени, каза той и добави, че затова се е наложило да бъде извършена такава маневра на първи коловоз на гарата. Славков посочи, че сред пострадалите има и служители на БДЖ, и пътници. "Най-пострадали са служителите на БДЖ, които са придружавали маневрения състав", поясни той. 

По-рано служебният министър на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника обясни, че на машиниста на маневрената машина му е прилошало, затова не е успял да спре на 15 метра от влака.

Министър Гвоздейков с първи думи за тежкия жп инцидент с пострадали в София

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4677 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Never Forget

2024.05.29 | 01:33

3
Baлентuн Moллов е едuH от крадцuTe на БДЖ. Преди години докара 12 стapu вагoнa от пункт за отпадъци в Германия, но ги продаде на БДЖ като 30 нови и с около 20 милиона евро се установи на Женевcкoто Езepo. Прокypopът Борис Beлчев не видя нищо нередно.
Мими

2024.05.29 | 00:43

2
А някой от машинистите да не бил с телефона в ръка? Това съм виждала много често с автобусни шофьори!!!!!

2024.05.28 | 23:16

1
Причината е турбуленция от глобалното затопляне и не са носили колани. Може и от сахарския пясък да е.

Добави коментар

Водещи новини