ГДБОП спря пиратски сайтове с филми и сериали

  • 28 май 2024 16:48

  • 3934
  • 0
ГДБОП спря пиратски сайтове с филми и сериали
© Pixabay

Служители на дирекция “Киберпрестъпност“ – ГДБОП, съвместно с колегите им от Шумен, проведоха операция по предотвратяване незаконно използване на видеоматериали, като обекти на авторското и сродни на него права посредством три интернет сайта.

Акцията е осъществена на 27 и 28 май под ръководството на Районна прокуратура – Шумен.

В хода ѝ са установени собствениците на сайтовете, които са ги създали и поддържали с цел предлагането на техните потребители на достъп до популярни филми, сериали, телевизионни продукции, чиито правоносители са български телевизионни оператори.

Достъпът до сайтовете е преустановен, поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост. По време на разследването са иззети документи и дигитални доказателства, чрез които се е осъществявала незаконната дейност. В резултат на предприетите действия са образувани две досъдебни производства. Работата по тях продължава.

САЩ ни постави под наблюдение заради онлайн пиратството

Операцията е проведена в координация с Европол в рамките на ЕMPACT - програмата за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво ЕС и с приоритетна дейност борба и разрушаване на престъпни мрежи на индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост, съобщиха от МВР.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини