Мошеници дебнат на АМ "Тракия": „Закъсали” на пътя молят за помощ, бутат пръстени менте

  • 14 май 2024 12:13

  • 461
  • 2
Мошеници дебнат на АМ "Тракия":  „Закъсали” на пътя молят за помощ, бутат пръстени менте
© Нова тв

За измамници, които обикалят в района на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив, сигнализират зрители на NOVA. Пострадали вече се обединяват във Facebook групи и издирват извършителите.

Схемата, по която действат, е добре забравена и стара. Спират ви уж изпаднали в нужда хора, които имат нужда от пари за гориво, и предлагат да ви продадат златен пръстен на цена, в пъти по-ниска отколкото би струвал, за да могат да заредят автомобила си.

По данни на полицията групата се състои от румънски граждани, които гастролират от седмици в района. Измамниците се придвижват с десет автомобила.

Десетки вече са и измамените, по случайност част от извършителите ненадейно попаднали и на Желязко Желязков. „Махаха за помощ. Когато спрях, хвърлиха в колата пръстен, който си има дори печати. Говореха на развален руски”, спомня си той. Единият мъж дори започнал да плаче. Разказал, че майка му починала наскоро, забравил си картата на бензиностанция, а Желязко дори му предложил да го закара до там. След пръстена, мъжът показал и скъпо изглеждащ часовник. Измаменият решил да им даде 100 лв., за да им помогне, но „закъсалият” дръпнал всичките му над 500 лв. от портмонето, оставил часовника и пръстена и избягал.

Внимавайте! Измамници се възползват от онлайн пазаруването в празничните дни

Преди дни групата се натъкнала на цивилен полицай. Предложили му вместо за 500 евро, да му дадат уж златен пръстен за 200 лв. Служителят на реда задържал един от измамниците за 24 часа, който впоследствие бил удължен с още 72.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
461 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:15

2
❤️ Г­­­о­р­е­щ­­и­ ­­­м­­­о­­м­и­­­ч­­е­­т­­­а­­ ­в­­­и­ ­о­­ч­а­­­к­­в­а­­т ­-­­­ X­­­1­­­8­­.­­F­­­U­­N

2024.05.14 | 15:00

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини