Откриха контрабандно оборудване за изработка на монети на "Капитан Андреево"

  • 13 май 2024 11:25

  • 378
  • 1
Откриха контрабандно оборудване за изработка на монети на "Капитан Андреево"
© Pixabay

Контрабандно оборудване за изработка на монети откриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ от Турция.

Проверката е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

На 3 май в 20:53 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, предоставя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Западна Европа. 

В хода на контролните действия сред 126-те декларирани колета с групажна стока, са открити недекларирани стоки със специфично предназначение – за изработка на декоративни монети и реплики на стари монети.

Установени са недекларирани 9 матрици за изработване на монети с надписи на турски, 10 огнеопорни съда за топене на метал, една гравираща машина, една индукционна пещ, везна, 30 мерки за пръстени и 3 калъпа. На някои от матриците има обозначения за монети с датировка от 1922 г., което би могло да означава, че са предназначени за изработка на реплики на монети, които са извън обращение, но са били платежно средство от конкретната година. Сред недекларираните стоки са открити и кашони с 12 банкнотоброячни машини.

На шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
378 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:20

1
❤️ Г­о­­р­­е­­щ­и­­­ ­м­­о­­м­­и­ч­е­т­­­а­­­ ­в­и­­ ­о­ч­­а­­­к­в­­­а­­т ­­­-­­­ X­­1­­8­.­­­F­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини