МВР готви масови арести на наркодилъри в цялата страна

  • 30 август 2012 08:56

  • 1319
  • 1
МВР готви масови арести на наркодилъри в цялата страна
©

МВР готви мащабна операция срещу наркодилърите в страната. Акцията е разпоредена от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщава в. “Преса”.

Наредено е на ГДБОП и антимафиотите в областните дирекции да подготвят списъци с дилъри на наркотици от най-ниските нива до едрите босове. По списъците ще бъдат извършени и арестите. В момента антимафиотите сформират екипи за акцията. Ще бъдат ударени уличните търговци, доставчиците, производителите на синтетични наркотични и техните босове.

На хората от ГДБОП ще съдействат и местните сектори “Наркотици” в областните дирекции и в районните управления. Ще бъдат арестувани и всички с висящи дела за наркоразпространение.

Операцията ще трябва да покаже още веднъж волята на МВР в борбата с престъпността с оглед на предстоящата съдбоносна среща на министрите на вътрешните работи на страните от ЕС на 20 септември. Форумът ще трябва да реши дали да приеме България и Румъния в Шенген или не.

Операцията напомня масираната акция “Респект”, започнала по нареждане на Румен Петков през 2005 г. Това стана след убийството на банкера Емил Кюлев и завърши предсрочно след смъртта на Ангел Димитров-Чората.

Последвайте канала на

Novini.bg
1319 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
145

2012.08.30 | 15:46

1
За какво ще се хабите нали пак ще ги пуснат

Добави коментар

Водещи новини