Случаен минувач спаси деца на 2 и 6 г. от пожар в София

  • 20 април 2024 20:41

  • 3376
  • 4
Случаен минувач спаси деца на 2 и 6 г. от пожар в София
© Gettyimages (архив)

Две деца - на 2 и 6 години, попаднаха в капана на пожар, докато са били оставени сами в апартамента на родителите им. Случаен минувач успява да ги измъкне от огнения капан и сега те са невредими. 

Пожарът е пламнал днес по обед в блок в столичния квартал „Люлин”. Мъжът вижда голо и босо дете на първия етаж на блока. „Чух само: „Помощ! Помощ””, разказва той пред камерата на NOVAA. Без да подозира какво се случва в апартамента, мъжът влиза да помогне. По писъците на 2-годишното дете успява да го намери. „Влязох в стаята, имаше много дим и пламъци. На пипане хванах ръчичка и успях да го издърпам”, разказва мъжът.

Към този момент за децата трябвало да се грижи дядото, който обаче бил на работа. Спасителят твърди, че децата са неглижирани. Дядото на децата признава, че това е така и казва, че родителите са наркозависими. На място пристигна и бащата. „Имаме проблеми с майката”, каза бащата Мартин. Той отрича да употребява наркотици, но казва, че майката на децата го прави. 

Мъж загина при пожар в Силистра

Жилището на младото семейство е заринато с боклуци. „Може би психични отклонения от страна на майката, ни доведоха дотук. Аз се опитах да ѝ помогна, но нещо се отключи във времето”, казва Мартин.

Часове след инцидента приятели и близки на семейството са на място, за да почистят това, което в останало след пожара. Майката избягала късно снощи. Сега самотният баща търси място, където да прекара нощта с децата си.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3376 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 07:17

4
❤️ Г­­о­­­р­е­­­щ­и­ ­­­м­­о­­м­­и­­­ч­­­е­т­а­­­ ­­­в­и­­­ ­­о­­ч­а­к­в­а­­­т ­­­-­ X­­1­­­8­­.­­­F­U­­­N
Баруто

2024.04.20 | 23:53

2
В това гето е пълно с измет от кол и въже! Браво на Човека спасил децата!

2024.04.21 | 08:15

3
В това гето наркотици се продават на всеки ъгъл.

2024.04.20 | 22:20

1
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

Добави коментар

Водещи новини