Специализирана полицейска операция на граничните пунктове

  • 16 април 2024 13:30

  • 1967
  • 2
Специализирана полицейска операция на граничните пунктове
© Булфото (архив)

Стартира специализирана полицейска операция на граничните пунктове у нас. Действията се осъществяват от служители от Главна дирекция "Гранична полиция", ГДБОП, Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите.

Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим - чрез разчет на силите и средствата; провеждане на ротация на служителите, работещи в рискови за корупция зони или изпълняващи рискови за корупция дейности.

Задачата е недопускане на преминаване на недекларирани стоки без да бъдат платени дължимите митнически такси и данъци, съобщиха от МВР.

Смесените екипи контролират и реда за проверките на преминаващите през гранични пунктове хора и превозни средства.

В рамките на превенцията на корупционни практики и злоупотреба със служебно положение проверяващите провеждат вторични беседи с преминалите през митническа и гранична проверка пътници за установяване на евентуални проблеми и инциденти, възникнали при преминаването им през страната.

Операцията се реализира по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, съгласувано с Министерството на финансите.

Делото срещу бившия началник на Агенция „Митници“ Петя Банкова се отложи

Заложената цел е засилено противодействие на контрабандата и други престъпления през държавната граница.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1967 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:31

2
❤️ Г­о­­­р­­е­­­щ­­и­­ ­­м­­о­м­­­и­­­ч­­е­т­а­­­ ­в­­и­­ ­­о­­­ч­­­а­­к­в­­а­т ­­­-­­­ X­­­1­8­­­.­­­F­U­­­N

2024.04.16 | 16:25

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини