След акция във Варна: МВР залови 12 непълнолетни в дискотеките

  • 02 юни 2024 09:10

  • 841
  • 4
След акция във Варна: МВР залови 12 непълнолетни в дискотеките
© pixabay

Полицията във Варна организира хайка за непълнолетни в дискотеките и баровете. В акцията се включиха и от Регионалната здравна инспекция в града, за да установят дали се продава алкохол на подрастващите. 

Среднощните проверки на полицията дадоха резултат, тъй като бяха установени общо 12 непълнолетни младежи, които бяха решили да се забавляват след полунощ. На всички тях МВР състави предупредителни протоколи. Освен за непълнолетни, полицията проверяваше и за разпространение на наркотици. 

Малко след полунощ полицаи влязоха в барове и дискотеки на крайбрежната алея във Варна. Униформените проверяваха най-вече за непълнолетни лица в заведенията, както и за разпространение на наркотици.

Минути след началото на акцията още в първото заведение бяха установени лица под 18 години, без придружител. Част от клиентите бяха изненадани, но повечето одобриха проверките. А за да проверят дали на подрастващите се продава алкохол, в акцията се включиха и от Регионалната здравна инспекция, които не констатираха нарушения.

"При проведената специализирана полицейска операция тази вечер бяха констатирани 12 непридружени непълнолетни лица. И полицейските служители съставиха протоколи за полицейско предупреждение на родителите им", заяви Светла Златева, говорител на ОД на МВР - Варна.

Седем души са задържани при операция срещу разпространение на наркотици

А протоколите са предупредителни, заради влезлите отскоро промени в закона, които гласят, че непълнолетните трябва да носят със себе си предварително попълнена декларация от родител по образец. От МВР обаче са категорични, че при последващи проверки ще има глобени.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
841 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.02 | 10:52

1
Не пипайте децата на демокрацията и евроатлантическите ценности ,как иначе ще станат достойни наркомани ,алкохолици и джендъри като стоят в къщи

2024.06.02 | 15:35

4
Недей се прай на света вода ненапита.

2024.06.02 | 14:32

3
❤️Здравейте) Казвам се Джулия, на 23 години съм) Амбициозен 18+ еро модел) Харесва ми да правя голи снимки) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id398062

2024.06.02 | 10:57

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини