В София задържаха румънец за измама

  • 12 април 2024 17:37

  • 657
  • 2
В София задържаха румънец за измама
© МВР (архив)

В София задържаха румънски гражданин за измама, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Служители на столичното Второ Районно управление (РУ) задържаха 46-годишен чужд гражданин, като действия по разследването са стартирали през месец януари. Тогава семейство възрастни столичани подават сигнал в полицията, че са станали жертви на измама. Пред разследващите те разказали, че в дома им са пуснали двама непознати, представили се за служители на Националния осигурителен институт (НОИ). На възрастните хора обяснили, че по специална европейска програма се отпускат помощи на пенсионери – в зависимост от предоставената им парична сума, ще бъде определена стойността на помощта, която да получат по-късно. 

Бандата, измамила социалните на Острова, е ползвала данни на сливенчани

След като им дали 1900 лева, те напуснали дома на семейството с уверението, че ще се върнат малко по-късно. Когато това не се случило възрастните хора разбрали, че са станали жертва на измама и потърсили помощ в полицията. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия криминалистите установили и задържали единият от извършителите – 46-годишен румънски гражданин, продължително пребиваващ на територията на страната. Продължава работа по установяване и задържане на съучастника му.

Мъжът е обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
657 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.12 | 17:50

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

2024.05.25 | 07:39

2
❤️ Г­о­­р­­е­щ­­и­ ­­­м­о­м­­­и­­­ч­­е­­­т­а­­ ­­в­­­и­ ­­о­ч­­­а­к­­­в­­а­­т ­­-­ X­­1­­8­.­­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини