Такси блъсна майка и дете, шофьорът избяга

  • 10 април 2024 19:37

  • 12312
  • 6
Такси блъсна майка и дете, шофьорът избяга
© Facebook

Пореден случай на брутално поведение на шофьор на пътя в София шокира обществото. В него, като по чудо, невредими се отървават майка и дете, които се разминават само с уплах. Те едва не са прегазени, докато пресичат посред бял ден в столичен квартал.

Видеото е от 6-ти април. Качено е в една от големите групи в социалната мрежа Фейсбук: „Надежда – моят квартал“. Публикувано е в сряда следобед, с горещ апел да се открият свидетели на случката.

От кадрите се вижда ясно как майка, хваща за ръка сина си – момче на видима възраст около 10 години, за да пресекат в близост до училище 54 СУ „Свети Иван Рилски“ в ж.к. „Лев Толстой“. Майката е с раница на гърба, момчето е с колело, което бута по платното.

Пияни таксиджии си прехвърлят колите

В този момент, когато почти са пресекли, двамата са връхлетени от жълт автомобил – вероятно такси. Шофьорът на таксито ги блъска и най-безцеремонно продължава по пътя си, без да спре, без дори да намали скоростта, без да им окаже първа помощ, или поне да се увери, че са добре.

„В „Толстой“, при 54-о училище и избяга без да му мигне окото. Търсят се свидетели на случката или поне номер на колата. Майката и детето са добре“, споделя Надежда Дойчева, цитирана от БТВ.

Майката и детето се разминават без тежки наранявания и последици поради две причини: таксито се движи с ниска скорост, защото платното между блоковете е тясно, а след удара, майката и детето падат върху трева, която омекотява удара.

От кадрите се вижда как жената се изправя бързо, изправя на крака и сина си, прегръща го, сякаш все още в шок от случилото се и го успокоява.

Шофьорът бяга от мястото и в момента се издирва, издирват се и случайни минувачи, които са станали свидетели на инцидента, който се разиграва в междублоково пространство.

Видеокадрите се споделят в различни групи във Фесйбук и предизвикват вълна от възмущение. Реакциите и споделянията са хиляди, а в коментарите под видеото потребители осъждат постъпката на шофьора и съчувстват на блъснатите майка и дете.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12312 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 07:44

6
❤️ Г­о­­р­­е­­­щ­­и­­­ ­­­м­о­м­­и­­ч­е­­т­­а­­ ­­в­и­­­ ­­­о­ч­а­­к­­в­­­а­т ­-­­ X­­1­­8­­­.­F­­U­­N

2024.04.10 | 22:04

5
2024, а камерите в България са на 480п качество, браво бедняци :)

2024.04.10 | 22:03

4
Този, когато и да се ли чува, все ще е късно !!!!!
цц

2024.04.10 | 21:34

3
Тоя трябва да се обеси .....
напоследък

2024.04.10 | 20:32

2
таксиджиите са от контингента и донасят на патрулките - мислят се за недосегаеми

2024.04.10 | 20:09

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини