Петима задържани при спецакция в област Плевен

  • 27 март 2024 12:00

  • 448
  • 0
Петима задържани при спецакция в област Плевен
© Pixabay

Петима души са задържани в хода на специализирана полицейска операция на територията на област Плевен. За това съобщават от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР). Образувани са пет бързи и едно досъдебно производство.

Проверени са 485 души и 305 моторни превозни средства. Извършени са проверки на десет пункта за черни и цветни метали, седем заложни къщи, десет автоморги, автосервизи и депа, на 17 питейни и увеселителни заведения, 32 търговски обекта. В областта са регистрирани десет престъпления, свързани с данъчни нарушения, наркотици и нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 65 акта. Изготвени са 13 протокола по чл. 64 и чл. 65 от Закона за МВР. 

Участие в специализирана операция, провела се вчера, са взели екипи на всички районни управления, на криминална, икономическа, пътна и охранителна полиция, Зоналното жандармерийско управление, Военна полиция, на Областната дирекция по безопасност на храните, Териториална дирекция "Митница" - Русе. Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, шофиране след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

Материалите от специализираната акция са докладвани в Районната прокуратура в Плевен. 

Арестуваха двама в Бургас с амфетамин за над 1,2 млн. лева

БТА припомня, че такива специализирани операции в област Плевен се провеждат по график на областните дирекции на полицията в страната. При предишни две акции през февруари са задържани общо 15 души.   

Последвайте канала на

Десислава Станева
448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини