Над 11 кг марихуана задържаха в района на „Дунав мост 2“ при Видин

  • 15 март 2024 10:44

  • 227
  • 0
Над 11 кг марихуана задържаха в района на „Дунав мост 2“ при Видин
© pixabay

Митнически инспектори задържаха 11,495 кг марихуана проверка на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат. Информация за случая е публикувана на сайта на Агенция „Митници“.

Наркотикът е бил скрит в зеблени чанти и черни найлонови пликове в долапа на товарен автомобил, превозващ офис техника от Германия за Грузия.

В хода на проверката митничарите се натъкват на обемистите чанти. При отварянето им са намерени 10 прозрачни пакета, съдържащи зелена тревиста маса, наподобяваща съцветия от марихуана с характерната за растението миризма. При полевия наркотест веществото реагирало на канабис/марихуана. Стойността на предмета на престъплението е в процес на установяване. Наркотикът е иззет.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин се водят разследващи действия по образувано досъдебно производство за контрабанда на високорисково наркотично вещество. Водачът на товарния автомобил – 27-годишен турски гражданин, е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Нора Виткова
227 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини