„Малко вероятно е да е в гората“: Какво се знае за издирването на Ивана

  • 27 февруари 2024 07:41

  • 3043
  • 4
„Малко вероятно е да е в гората“: Какво се знае за издирването на Ивана
©

Шести ден няма следа от 17-годишното момиче от Дупница. Ивана Георгиева е в неизвестност от миналия четвъртък. Полиция и доброволци издирват момичето, в акцията са ангажирани кучета, термокамери и дронове. 

От началото на акцията, те са обходили над 600 декара площ.

В акцията се включиха служителите от горското стопанство, които обхождат едни от най-трудните райони в покрайнините

„В издирването сме още петък. Наши екипи участваме с високопроходима техника главно в по-тежки терени и се надяваме да имаме резултат. Терените, които познаваме се обхождат щателно, вили, къщи, местности в покрайнините на Дупница“, каза Атанас Диманков, директор на горското стопанство.

По думите му липсва достатъчно информация за изчезналата Ивана.

„Там където последно са видели момичето навсякъде претърсвахме. Разговаряме с наши контрагенти, които работят в този район за следи и информация, но е много оскъдно. Причините може да са много. Малко вероятно е да е в гората. Сезонът е такъв, че не може да издържи при положение, че е леко облечено и няма подходящи екипировки. От това, което знам и чух за момичето е, че се е движило в градската част. Нямаме основни следи, които да ни насочват. Надеждата винаги е последна“, разказа старши лесничей Велимир Иванов.

Притеснени са и преподавателите на момичето, които вчера обясниха пред bTV, че тя е имала проблеми, но не е била тормозена от съучениците си.

Продължава издирването на Ивана от Дупница

Майка ѝ пък била викана многократно в училището, включително в деня на изчезването ѝ.

Междувременно от полицията поискаха съдействие и от съседни областни дирекции на МВР за установяване на местонахождението на Ивана.

Вчера в късния следобед в профил в социалните мрежи, за който се твърди, че е на Ивана беше сменена профилната снимка. Малко по-късно в друг профил в друга социална мрежа снимката също беше сменена със същата.

Все още не е ясно дали Ивана има достъп до този профил и дали някой друг има. Сигналът е подаден в полицията и се работи по случая.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3043 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 09:41

4
❤️ Г­­о­р­е­щ­­­и­­­ ­м­­о­­­м­­­и­­­ч­е­­т­­­а­­­ ­­­в­­и­ ­­о­ч­а­­­к­в­­­а­­т ­-­ X­­1­­8­­.­­­F­­­U­N

2024.02.27 | 09:55

3
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

2024.02.27 | 08:18

2
Откарали са я двама укpaинци в джип.

2024.02.27 | 08:03

1
Значи докато им е мълчала и са я тормозили е било ОК, но като започнала да им отвръща била имала проблеми. Тия учители и директорката са за затвор!

Добави коментар

Водещи новини