Илия Златанов за това, което Петьо Еврото му отнема, и протекциите на Нотариуса

  • 22 февруари 2024 09:35

  • 2645
  • 2
Илия Златанов за това, което Петьо Еврото му отнема, и протекциите на Нотариуса
© БТВ

Преди два дни колата на бизнесмена Илия Златанов е открадната – „по много особено начин“, като „активно мероприятие“. По този начин самият той определи деянието в ефира на bTV.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 281

“Пред входа има главно електрическо табло, което не се заключва. Крадците изключват тока на целия входа. По този начин контролът за достъп до вратата на входа се освобождава и те влизат вътре. От под таблото изключват осветлението на подземния паркинг и камерите“, разказа Илия Златанов в „Тази сутрин“.

Повдигат обвинение на бившата жена на Петьо Петров заради "Осемте джуджета"

„След това влизат през аварийния вход, като къртят скобата на паркинга. Подготвят колата. В това време съсед ги вижда в 3:20 часа през нощта. Те също го виждат и бягат – без колата. Връщат се в 5:20 часа със собствен автомобил. Единият повдига бариерата с гърба си, а другият взема автомобила ми. Безспорно ясно е, че са дошли в гаража заради моята кола. Било е проучено, познават много добре електрическата инсталация“, допълни още той.

Полицаите установяват регистрационния номер на автомобила, с който престъпниците пристигат, предполага се, че е откраднат. По думите на Илия Златанов полицията е реагирала много професионално.

Според него този акт е предупреждение.

Давам едни и същи показания постоянно, искат да се получи несъответствие

„Наскоро бях при съдия Талева да дам обяснения по „Осемте джуджета“. Откакто съм се върнал през 2021 г., аз съм викан 49 пъти. Отделно моето семейство е викано също приблизително толкова. Няма седмица, в която да не съм викан – в някое районно, в СДВР, при следователи или прокурор. Даваме едни и същи показания постоянно и искат да се получи несъответствие, за да прехвърлят вината към мен“, коментира Илия Златанов.

„На Петьо Еврото е свалена европейската заповед за издирване, защото нямало данни за престъпление. Да вземем двойния стандарт – Иванчева и Петрова за 20 000 евро 8 месеца седяха в ареста. Иванчева бременна седя в ареста. Тя трета година търка наровете в сливенския затвор“, посочи той.

Адвокат на Мартин Божанов присъстваше на всички процеси и водеше бележки

„Антикорупционният фонд даде тон за песен против корупцията. Адвокатът на Мартин Божанов – Велимир Атанасов, присъстваше на всички процеси и водеше бележки“, посочи Илия Златанов.

Адвокатът на Илия Златанов Грета Ганева допълни, че Велимир Атанасов не е представлявал тогава никого, а е бил просто като посетител.

„Ние доста се учудихме какво прави колегата тук. По-късно разбрахме, че бившата съпруга на Петьо Еврото – Любена Павлова, вероятно е получила някаква закрила от страна на Нотариуса. Очевидно делата са били следени, за да може да се окаже подкрепа“, обясни Грета Ганева.

Съдебните състави остават професионални

„Благодаря на съдебните състави, които останаха професионални. По делата, по които Атанасов присъстваше като посетител, не успяха да пробият и ние имаме решения на наша полза. Протекцията на Нотариуса е неофициална. Знам за неща, които са ми споделени от колеги и не е уместно да ги разкривам. Любена може да е имала желание да промени нещо в своята защита – адвокатите, които я представляват“, допълни още тя.

Много хитра постановка

„Процесуалните представители на Любена бяха мои адвокати – всичко беше направено като много хитра постановка. Натрапиха ми ги. Накараха ме да се откажа от предишните адвокати, които бяха спрели в Агенцията по вписванията кражбата на моите фирмени дялове“, разказа Илия Златанов. Заради тази кражба и заради семейни спорове той се обръща за помощ към Петьо Петров.

Скъпчия, но много добър юрист - поиска 50% от това, което успее да ми върне

„Отидох при един юрист, за който беше казано, че е скъпчия, но е много добър адвокат. Той ми поиска 50% от това, което успее да ми върне. Петьо ми разказваше, че синът ми е подкрепян от Сарафов чрез адвокат Мондешки и че истината ще възтържествува. Впоследствие умело ни разработиха – синът ми си загуби здравето, а аз всичко. На поставени лица бяха прехвърлени 21 автомобила, активи за 5 милиона евро, машини за 3 милиона евро“, разказа Илия Златанов.

„Едно от тях прехвърля фирмата с всички активи на Кристиян Христов, който е сламеното лице Петров“, посочи още той.

35 килограма злато за Любена

„35 килограма злато са предадени на Любена. Има записи от камери кой прокурор е качил златото в асансьора, кой прокурор е слязъл с поставените лица на Любена. Има свидетелски показания, че тя качва златото в джипа си. Има свидетелски показания, че са предадени 560 000 евро на Любена на плаца на спецпрокуратурата. И сега поставете къде са Иванчева и Петрова и къде е Любена Павлова“, коментира Илия Златанов.

"Не виждаш ли какви лица влизат при мен?"

„При Петьо Петров редовно съм виждал Франтишек и Сарафов. Не съм ги слушал какво се говорят. Аз много се съмнявах, че Петьо Еврото ще ми свърши работа, а той ми казваше „Не виждаш ли какви лица влизат при мен“, посочи още бизнесменът.

Той коментира, че 21-те автомобила били раздадени, като единият от тях бил подарен на Младен Маринов – бившия вътрешен министър.

„В тези групи има участници от съдебната система, има участници и от изпълнителната власт, вероятно и от законодателната“, посочи адвокат Ганева.

Тя допълни, че срещу нея също е имало заплахи, след като е подала сигнал до бившия министър на МВР.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2645 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:52

2
❤️ Г­­о­­р­е­­щ­­­и­ ­­м­о­м­­­и­­­ч­­­е­т­а­ ­­­в­­­и­ ­о­ч­­а­­к­в­а­т ­-­­­ X­­1­­8­.­­­F­­U­N

2024.02.22 | 10:35

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини