Повдигат обвинение на бившата жена на Петьо Петров заради "Осемте джуджета"

  • 29 август 2023 12:40

  • 3080
  • 3
Повдигат обвинение на бившата жена на Петьо Петров заради "Осемте джуджета"
© Антикорупционен фонд
Слушай новината Слушай новината

Повдигат обвинение на бившата жена на Петьо Петров Любена Павлова днес по казуса "Осемте джуджета". Ако този път се яви, тя ще бъде обвинена за това, че взела монети, които не са нейни. Предният път, когато трябваше да получи обвинението си, Павлова не се яви, като представи медицински лист, че е в болница.

Дилян Деянов, който е бил прокурор в несъществуващата вече Специализирана прокуратура, също получи обвинение заради скандала с монетите преди седмица. То е именно заради това, че ги предал на бившата жена на Петьо Петров - Пепи Еврото, Любена Павлова през февруари 2020 г. За въпросните монети спорят баща и син Илия и Явор Златанови, пише 24 часа.

Скандалът “Осемте джуджета” гръмна, след като Илия Златанов разкри, че Пепи Еврото искал да вземе асансьорния му бизнес, а магистрати му помагали. Явор Златанов пък твърди, че монетите са иззети от неговите сейфове. Те са на стойност близо 4 млн. лева.

Продължава мистерията около Пепи Еврото

Сарафов възложил на екип от Софийската апелативна прокуратура да провери всички преписки и досъдебни производства, свързани с казуса “Осемте джуджета”. Това станало на 4 юли. Те трябвало да изяснят и дали правилно на 5 май 2021 г. Специализираната прокуратура е отказала да образува досъдебно производство, в което да разследва съобщеното от Илия и Явор Златанови.

Проверката на апелативните магистрати установила много нарушения на следователите и наблюдаващите прокурори по разследването.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3080 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
вещ

2023.08.29 | 13:21

3
Боли я дългата утка .
очевидец храбър

2023.08.29 | 13:16

2
Не в Дубай, а в Делта хил е Пепито.
Stamatis

2023.08.29 | 13:14

1
Тази, че е играла е ясно, лошото, че само тя сред всички "джуджета" ще опере пешкира!

Добави коментар

Водещи новини