КАТ: Отнемането на коли е намалило броя на пияни и дрогирани шофьори

  • 22 февруари 2024 08:35

  • 336
  • 2
КАТ: Отнемането на коли е намалило броя на пияни и дрогирани шофьори
© Novini.bg/ Canva

По предварителни данни на "Пътна полиция", отнемането на автомобила, ако той е управляван от пиян или дрогиран, е намалило броя на шофьорите с алкохол или наркотици.

Мярката беше въведена в  средата на август миналата година. За да се разбере напълно ефекта от прилагане на дадено наказание, посочи, трябва да минат 12 месеца от неговото въвеждане, коментира Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров. Очаква се близо 1500 автомобила да бъдат продадени на търг след влизане в сила на съдебното решение.

"Засега се очакват около 1500 коли да излязат на търг. Разбира се, трябва да мине съдебна процедура със съдебен акт те да бъдат отнети и да бъдат предоставени за това да се продават", обясни Тодоров.

Днес от Фондация "Годишни награди за пътна безопасност", която е част от Асоциацията,  ще връчат 10-ите  по ред годишни награди за реализирани инициативи по безопасност на движението за 2023 година.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
336 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:06

2
❤️ Г­о­р­­е­щ­­и­ ­­м­о­­м­­и­­ч­е­т­а­ ­­в­и­­­ ­о­­ч­­а­­к­в­­а­т ­-­­­ X­­­1­8­.­­F­­U­­­N

2024.02.22 | 10:36

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини