Младежи откраднаха кола в Русе, полицаите обаче ги хванаха, след като горивото им свърши

  • 21 февруари 2024 14:47

  • 1169
  • 2
Младежи откраднаха кола в Русе, полицаите обаче ги хванаха, след като горивото им свърши
© Bulphoto/архив

Полицаи от Първо РУ са заловили двама, откраднали кола. Около 03:25 часа на 20 февруари полицейски наряд на Първо РУ, извършвайки обход по бул. Гоце Делчев в Русе, е засякъл лек автомобил "Фолксваген Голф" с русенска регистрация да стои на аварийни светлини.

Патрулният автомобил спрял зад него, при което от шофьорското място слязъл младеж, който бил видимо притеснен. Той обяснил на униформените, че горивото му е свършило и затова е спрял там. В колата имало още едно момче. Последвала е проверка, при която водачът е установен като 19-годишен русенец, а спътникът му на 20 г., от с. Бъзовец. Станало е ясно, че колата не е на нито един от двамата.

Те опитали първоначално с версията, че е на техен приятел, но после признали за кражбата. Обяснението им било, че са взели автомобила да се повозят и с намерението да го върнат обратно на същото място – някъде до блок АОНСУ, като за стартиране на двигателя извадили кабелите под таблото на автомобила. По случая е започнато разследване, като е образувано бързо производство за престъпление по чл.346, ал.1 от НК.

Двамата са били задържани по ЗМВР. Работата по изясняването на случая продължава, както и дали двамата имат съпричастност към други криминални деяния.

Психичноболният, отвлякъл две деца в Дупница, е задържан за 24 часа

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1169 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:54

2
❤️ Г­о­­­р­е­­щ­и­­­ ­­м­о­м­­и­­­ч­е­т­­а­­­ ­­­в­­­и­­ ­­­о­­ч­­а­­­к­в­­а­т ­-­­­ X­­­1­­­8­.­F­­U­­N

2024.02.21 | 19:27

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини