Прокуратурата с подробности за ареста на кмета на Омуртаг

  • 20 февруари 2024 14:53

  • 11214
  • 4
Прокуратурата с подробности за ареста на кмета на Омуртаг
© Фейсбук

Под ръководство и надзор на прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) от следовател в следствения отдел на СГП се води разследване, образувано първоначално по данни за подкуп. 

В хода на разследването са извършени множество действия по събиране и проверка на доказателства, както и оперативно-издирвателни мероприятия, които са дали основания разследването да се води за организирана престъпна група (чл. 321 НК).

В резултат на съвместната и координирана работа на СГП и Комисията за противодействие на корупцията са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане към наказателна отговорност. 

ДАНС, МВР и КПКОНПИ запечатаха Oбщина Омуртаг

На 19.02.2024 г. е предявено постановление за привличане на Х. Х. в качеството му на обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до датата на привличането в гр. Омуртаг и на територията на община Омуртаг ръководил организирана престъпна група, в която участват длъжностни лица, създадена е с користна цел и с цел извършване на престъпления по служба (чл. 282, чл. 283 и др. от НК). 

Арестуваха кмета на Омуртаг, той получи инфаркт

На същата дата е предявено постановление за привличане и на Е. Е., като обвинението срещу него е за това, че в качеството си на длъжностно лице е участвал в групата.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа, съобщават от пресцентъра на СГП. 

Предстои да бъде направено искане от СГП пред Окръжен съд - Търговище за  взимане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11214 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Вещица

2024.02.20 | 20:44

4
Най-ценната апаратура на тоя е ЕЛ-КА-та!!! Смятал мошеника, до стотинка смятал!
Stamatis

2024.02.20 | 15:22

2
Голяма работа! Ловят някакви нискоразредни селски кметове и видите ли...Защо не барат големите в София?!
Ayshe

2024.02.20 | 16:50

3
Този напусна лани ДПС и сега получава тава за наказание. Такава ни е държавата

2024.02.20 | 15:17

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини