Спецакция в Благоевградско, петима души са задържани

  • 06 февруари 2024 16:37

  • 4395
  • 1
Спецакция  в Благоевградско, петима души са задържани
© Bulfoto

Петима души са задържани при специализирана полицейска операция в Благоевградско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Полицейската операция е по линия на противодействие на битовата и конвенционалната престъпност, като се извършват проверки за употреба на алкохол, наркотици, правоспособност за управление на МПС и други. 

На територията, обслужвана от Районно управление – Разлог, от екипи на Главната дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, както и полицейски служители от ОДМВР – Благоевград, районните управления в Разлог и Банско и служители на Национална агенция по приходите (НАП), Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и „Държавно горско стопанство (ДГС) – Благоевград“, са проверени над 80 души, близо 70 превозни средства, едно питейно заведение и два търговски обекта. При проверките е задържан един човек, съставени са 10 акта за установени административни нарушения, 15 фиша по Закона за движение по пътищата, както и три акта за установени нарушения по Закона за българските лични документи. От служителите на БАБХ са съставени три протокола и един акт за установено административно нарушение, пише БТА.

Иззеха 350 кг нелегален тютюн при спецакция в Сливен

В хода на операцията общо на територията на областта са проверени 344 човека, близо 280 превозни средства, четири пункта за черни и цветни метали, 14 заложни къщи, пет автоморги, шест питейни заведения и 20 търговски обекта. Иззети са близо 18 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Задържани са четирима души и са регистрирани три престъпления, посочват от ОДМВР – Благоевград. 

При специализираната полицейска операция са съставени и 24 акта за установени административни нарушения и 69 фиша. От представителите на другите институции са съставени един акт за установено административно нарушение и 11 констативни протокола. 

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4395 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.06 | 21:06

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини