Испанските власти разбиха ОПГ за трафик на крадени коли, сред задържаните има и четирима българи

  • 05 февруари 2024 16:30

  • 7225
  • 3
Испанските власти разбиха ОПГ за трафик на крадени коли, сред задържаните има и четирима българи
© Gettyimages (архив)

Седемчленна група, сред която и четирима български граждани, са задържани в Испания след проведено разследване за незаконен трафик на автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действията на иберийските власти са предприети след поредица от операции, извършени у нас от служители на ГДНП за противозаконно отнети автомобили, проведени в периода май - октомври миналата година в няколко области на страната. В рамките на разследването българските криминалисти започнали да работят и по изясняване на случаи за противозаконно отнети нови автомобили. Според първоначалните данни основно тези коли били противозаконно отнемани на територията на столицата и регистрирани след промяна на фабричните им номера. В хода на действията си тогава служителите на ГДНП са задържали над 20 такива автомобила. За други била придобита информация, че са били с променени данни и изнесени в Испания, за което своевременно са подадени данни на властите в Мадрид. 

МВР поздравява испанските колеги с 200-годишнината от основаването на Испанската национална полиция ​

В резултат на активния оперативен обмен и предприета на територията на Кралство Испания операция, през януари тази години са осъществени арестите на седмината участници в престъпната група. Открити са 10 автомобила, като по предварителни данни са оценени на около 350 000 евро.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7225 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 10:54

3
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­и­ ­­­м­­­о­­­м­и­­­ч­е­­т­­­а­­ ­­в­­и­­ ­о­­ч­­­а­­к­­­в­а­­­т ­-­­­ X­­­1­­8­­.­­F­U­­­N
Новинар

2024.02.06 | 01:12

2
Затвор за такива мърши

2024.02.05 | 17:13

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини