Старинни монети и металотърсачи задържани при акция в Пазарджик

  • 15 януари 2024 13:44

  • 1518
  • 1
Старинни монети и  металотърсачи задържани при акция в Пазарджик
© МВР Пазарджик

Множество културно-исторически ценности, металдетектори, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са открити  при акция на полицията в Пазарджик. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Задържани са 51-годишен мъж от пазарджишкото село Калугерово и негов 48-годишен приятел от София.

Стоянов уточни, че при проверката у единия са намерени 14 старинни монети, а у другия - две монети, пръстен и два металотарсача. Последвало е претърсване в жилище, намиращо се в село Калугерово.

Там полицията е открила старинни монети, предмет с белезите на културно-историческа ценност, металдетектор, незаконно притежавана ловна пушка с 31 патрона от различен вид и калибър, сачми и ловен барут. При претърсване в апартамента на столичанина са открити още 196 антични монети, 28 старинни предмета, стъклен буркан с течност и монети в него.

Двамата са задържани, а спрямо тях са образувани полицейски производства под надзора на Окръжната прокуратура.  

 

В  края на септември миналата година в частен дом в брациговското село Жребичко бяха открити 14 монети от различен вид, медальон и част от метален предмет - всички с белезите на културно-исторически ценности.    

Последвайте канала на

Нора Виткова
1518 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.15 | 15:47

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини