Бивш зам.-ректор на Академията на МВР: Ако отворят телефона на Алексей Петров, убийството ще бъде разкрито

  • 19 декември 2023 21:05

  • 4886
  • 4
Бивш зам.-ректор на Академията на МВР: Ако отворят телефона на Алексей Петров, убийството ще бъде разкрито
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Ако отворят телефона на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, мисля, че убийството ще бъде разкрито. Това заяви пред Нова телевизия Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР.

Всичко по темата:
Убийството на Алексей Петров 158

Припомняме, че днес стана ясно, че България ще потърси помощ от ФБР за отключването на мобилното устройство. 

От ФБР вероятно ще опитат да отключат телефона на Алексей Петров, въпреки че ще е трудно

„Петров се занимаваше с криптографска сигурност и тази на ай ти мрежи. Това му беше хоби и фокус на бизнеса. Напълно възможно е този телефон да е бил модифициран. Фабрично едва ли е невъзможно да се отвори. Службите поддържат добри комуникации с всички производители на софтуери. Ако е модифициран, ще бъде отворен доста трудно”, поясни Иванов.

Експертът коментира и опита за атентат срещу бившия главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Прокуратурата вече има заключение какъв е бил взривът до колата на бившия главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, който избухна на 1 май на пътя от Боровец за София. Експертите твърдят, че е използван нитропент.

„Взривното вещество е половината от цялото устройство. Когато научим и как е конструирано, тогава ще имаме интересни новини. Нитропент е много интересен взрив. През 2001 г. в САЩ задържаха атентатор, който се опитва да скрие в токовете на обувките си такова взривно устройство и да го вкара в самолет. 80 грама са достатъчни да пробият обшивката на всеки един самолет. Може да си представите какво биха направили 2,5 кг. Ако е работил професионалист и го е направил с насочено действие, е възможно да бъде пробит всеки автомобил”, обясни още Иванов.

Веществото от взрива до колата на Гешев не се произвежда в България

И поясни, че нитропент е основна суровина за производството на едни от най-мощните експлозиви.

„Проблемът е, че той се продава и в аптеките. Това е лекарство. Не знам дали за България има лиценз и може да си го купите”, каза още бившият зам.-ректор на Академията на МВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4886 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.12.20 | 05:20

4
дреме ми на фара за трактора

2023.12.20 | 00:33

3
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Meetme.pw
Библиотекар

2023.12.19 | 22:24

2
Телефонът беше отворен два часа след убийството, от там взеха записите от срещата в манастира. Вижте прес съобщенията от датата на убийството. Стига с тия циркове.
4 МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ БОК ЛУКА

2023.12.19 | 21:18

1
40 АКАДЕМИИ :)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини