Зам.-министър Емил Дечев обсъди борбата с измамите и корупцията на работни срещи в САЩ

  • 19 декември 2023 11:44

  • 710
  • 0
Зам.-министър Емил Дечев обсъди борбата с измамите и корупцията на работни срещи в САЩ
© Министерство на правосъдието
Слушай новината Слушай новината

Зам.-министър Емил Дечев и началникът на кабинета на министъра на правосъдието Борислав Ганчев проведоха серия от работни срещи във Вашингтон.

На срещите участваха и представители на Посолството на Република България във Вашингтон, постоянният представител на Департамента по правосъдие в България Питър Халпърн и неговият съветник Александър Ганчев, а също и съветникът на министър-председателя - Екатерина Димитрушева и експертът от Министерството на правосъдието Флориан Флоров.

В Държавния департамент, както и в департаментите по правосъдие и финанси те обмениха визии и добри практики със свои колеги по темите за наказателната отговорност на юридически лица, борбата с измамите, корупцията и злоупотребите с обществени поръчки, прането на пари.

Зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев: Дори земята под Руската църква да е на посолството, няма право да я заключва

Амбициозната законодателна програма и ясната посока за развитие на законодателството неминуемо се отразява и на възприятието за страната ни от международните партньори и инвеститори. Имплементацията на промените отново беше изведена като не по-маловажна задача на правителството в следващите месеци. Законодателни промени и тяхното реално и ефективно приложение са пътят за подобряване за средата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
710 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини