Върнаха обратно опасните вещества в апартамента в "Люлин"

  • 30 ноември 2023 09:50

  • 2322
  • 1
Върнаха обратно опасните вещества в апартамента в "Люлин"
© Булфото (архив)

Изненадващ развой на събитията след като вчера в апартамент в Люлин бяха открити 100 килограма опасни вещества - живак, киселини и основи.

Снощи служители на "Аварийна помощ и превенция" ги прибраха, но по-късно след това са ги върнали в апартамента.

Обяснението е, че количеството е огромно и следва домоуправителят на сградата да се погрижи за унищожаването на опасните вещества.

Опасни вещества бяха открити в апартамент в столичния квартал "Люлин"

"Странното беше, че получиха някакво обаждане, след което казаха, че връщат всичко в апартамента, защото количеството е голямо и аз като домоуправител да се погрижа за унищожаването на тези вещества", заяви в "Денят започва" домоуправителят на кооперацията Виктория Цекова.

Обясни, че са ѝ дали телефон на частна фирма, която да унищожи веществата, но ще трябва да заплати хиляди левове за услугата, тъй като собственикът на апартамента не живее в България

"Търсихме го многократно, той не си вдига телефона. Отговорност се търсеше от мен като домоуправител до снощи. Първият екип, след като казаха, че трябва да платя за унищожаването, си тръгнаха. След това ми се обадиха, че до 30 минути ще дойде друг екип и те вече ще ги вземат. Казаха, че са получили обаждане от високо равнище и затова са дошли. Доколкото знам покойният собственик на този апартамент е работил в химичен завод. Предполагам, че тези вещества са събирани с години. С каква цел обаче не знам", каза още Виктория Цекова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2322 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.30 | 11:34

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини