Таксиметров шофьор стреля в двора на училище в София и избяга

  • 28 ноември 2023 19:34

  • 5932
  • 6
Таксиметров шофьор стреля в двора на училище в София и избяга
© gettyimages

Стрелба пред столична гимназия. Таксиметров шофьор е стрелял пред деца, които в това време са играели пред училището, а след това е избягал.

Докато децата играят със снежни топки пред сградата на училището, таксиметров шофьор спира и открива стрелба с газов пистолет, а след това бяга. За щастие пострадали няма.

В рамките на около час шофьорът е установен и задържан за 24 часа, предаде БТВ. От полицията посочват, че той не е имал предишни криминални прояви, а оръжието е газов пистолет, който е регистриран.

Редник Христакев, прострелял двама в Пловдив, избухна в плач: Грижа се за болна майка

Все още не е ясно защо мъжът е стрелял. Към момента властите работят по случая като допълнително ще бъдат разпитани и учениците.

Инцидентът става в около 14:00 ч. в понеделник. Таксиметровият шофьор открива огън пред столична гимназия, докато ученици между 8. и 12. клас са навън.

Разказът потвърдиха и от училището, и от полицията. Шофьорът е установен, пистолетът е газов и е регистриран.

„Чуваме силен шум на улицата, ученици влизат в сградата и казват, че някой стреля от такси с пистолет. Вчера имаше много активни игри със снежни топки. Очевидно някоя от тях е попаднала върху кола, което пък явно е накарало шофьор да излезе и да стреля с газово оръжие. При никакви условия не е окей да извадиш пистолет, макар и да стреляш във въздуха“, разказа изпълнителният директор на училището Евгения Пеева.

След случката с децата работят психолози, издадена и е заповед да не играят пред училището, тъй като сградата е на главен булевард.

„Издадохме заповед, че не приемаме да се замерват с топки или да замерят автомобили с топки, защото това е опасно и е важно да поемат отговорност за действията си. Пуснахме веднага съобщение до родителите, писахме и в електронния дневник да поговорят с учениците“, добави Пеева.

Още същия ден шофьорът е задържан за 24 часа, които вече са изтекли. От полицията работят по установяване на фактите и обстоятелствата около случая.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5932 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.11.28 | 22:58

6
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2023.11.28 | 21:42

5
КОГА ВОЛГИН СССР ...,ШЕ СЕ ПРЕКРЪСТИ ОТНОВО НА ГЕОРГИЕВ ...., А!!? .... ЗАЩО СЕ Е КРЪСТИЛ .. ВОЛГИН .... , ИН Е ККАААПУТСКО ОКОНЧАНИЕ ...
Счупен крак

2023.11.28 | 21:13

2
Ta колко не бюджета за почистването на София за миналата седмица??? Вместо да отидат за снегорини и работници всичко ударно отиде в джоба на Терзиев и компания. Ударно по ДС образец. Вълкът козината си мени, но нрава никога
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2023.11.28 | 21:25

3
2008 ГОДИНА ЗИМАТА ПРИ БСП ... НЯМАХА ПАРИ ЗА ГОРИВО ТИЯ ЧЕРРВЕНИ СФФФИНЕ .. НИКОЙ НИЩО НЕ РИНЕШЕ ...., БСП КОГА СА РИНАЛИ СНЯГ ... НА ПЕТОЛЪЧКАТА СТОЯХМЕ С ДНИ .. СНЕГОРИНИ НЯМАШЕ ...
ЕМИИИЍ

2023.11.28 | 20:50

1
КОПЕЙКАТА ПОЛУДЯ, †

Добави коментар

Водещи новини