Окръжният прокурор на Ловеч с нови разкрития за катастрофата с Ферарио Спасов

  • 15 ноември 2023 08:00

  • 4595
  • 0
Окръжният прокурор на Ловеч с нови разкрития за катастрофата с Ферарио Спасов
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Прокуратурата в Ловеч ще проверява доходите на задържания за катастрофата с Ферарио Спасов.

Това обяви окръжният прокурор Валентив Вълков.

„Трябва да изясним, ако това лице не работи и няма доходи, откъде се е сдобил с тази кола. Доколкото знам е шофирал и други луксозни автомобили", поясни той.

На този етап мярката за неотклонение „подписка" спрямо Начо Пантелеев не може да бъде променена, но ако има промяна в хода на разследването за катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, може да се мисли и в тази посока. Все още не може да се каже с каква скорост е шофирал подсъдимият, за да убие треньора Ферарио Спасов, но скоростта е много над 100 км/ч. Това каза на брифинг пред журналисти окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Ще бъдат изискани всякакви снимки от камери и ще бъде документирано всичко към пътния инцидент. Пантелеев е разпитан, но е запазил правото си да не дава подробни обяснения.

След смъртта на Ферарио Спасов: Проверяват камери и снимки в района на катастрофата

Продължават процесуално-следствените действия и в рамките на последните дни всичко, което е било необходимо за изясняване на фактическата обстановка е направенo. Назначена е и автотехническа експертиза.

В хода на разследването трябва да бъде изяснен пътният инцидент, при който загина Ферарио Спасов. Няма пречка при събирането на доказателствата за имотното състояние на извършителя на престъплението.

Ако бъдат установени нови доказателства, които отежняват вината, може да бъде преквалифицирано обвинението на подсъдимия.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини