Прокуратурата, МВР и НАП започват проверки на системните нарушители на пътя

  • 14 ноември 2023 11:10

  • 2818
  • 6
Прокуратурата, МВР и НАП започват проверки на системните нарушители на пътя
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

И.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. проведе работно съвещание с главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и с изпълнителния директор на Национална агенция за приходите (НАП) Румен Спецов, на което бяха набелязани мерки за ограничаване на тежките пътнотранспортни произшествия, причинени от системни нарушители на Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Изразено бе общо становище, че е необходим институционален отговор спрямо водачите на МПС, които целенасочено нарушават правилата за движение, демонстрирайки явно неуважение към обществото и законоустановените правила посредством разпространяването на снимки и видеосъдържание на шофиране с многократно превишена от допустимата скорост и др.

Предстои в кратки срокове органите на МВР да установят и изготвят база данни на водачи на МПС, които многократно са нарушавали правилата за движение по пътищата. За целта ще се използват както системата на „Пътна полиция“, така и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция „Пътна инфраструктура“. Ще бъде обърнато внимание на прокурорите при районните прокуратури в страната, както и на органите на „Пътна полиция“-МВР и на районните инспектори за незабавно установяване на водачите на МПС, чиито нарушения са документирани и публикувани в различни онлайн платформи, за да бъдат санкционирани според нормативната уредба.

В хода на разговора бе обърнато специално внимание на зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни произшествия, причинени от водачи на автомобили, които управляват луксозни МПС без да е установен произходът на средствата за тяхното придобиване. В тази връзка и.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад., главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и изпълнителният директор на НАП Румен Спецов се обединиха около общото становище за необходимостта от проактивен подход от страна на приходната администрация, включително извършването на ревизии на собственици и ползватели на луксозни и мощни автомобили, за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана дейност. 

Проверяват зимната подготовка на автомобилите

Последвайте канала на

Десислава Станева
2818 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
!!!

2023.11.14 | 14:45

6
ТЪРСЕТЕ НОЩНОТО ШКАФЧЕ,не се занимавайте с ГЛУПОСТИ !!!
ШЍИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2023.11.14 | 11:54

1
ПРИ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ГЕРБ ...., ИМАШЕ БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА .... , НО ОТ БСП ИЗЛИЗАХА И ВИКАХА, ЧЕ БИЛО ПОЛИЦЕЙЩИНА ......,НА ВИ СЕГА ...

2023.11.14 | 13:39

5
смехурко, 99.9% от престъпниците са тикви

2023.11.14 | 13:39

4
пак само приказки.

2023.11.14 | 13:12

3
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto
И

2023.11.14 | 12:09

2
армията да изкарат и да има огромни колони до Кулата, я пак че си карам с двеста.

Добави коментар

Водещи новини