Над 20 сигнала са подадени до пожарната в Търговище заради бурята вчера

  • 05 ноември 2023 11:43

  • 664
  • 1
Над 20 сигнала са подадени до пожарната в Търговище заради бурята вчера
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

На множество сигнали за необходимост от съдействие за отстраняване на последиците от вчерашната буря са реагирали дежурните екипи на районните служби по пожарна безопасност и защита на населението в област Търговище. Най-многобройни са тези от община Търговище, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Ани Кръстева, пише БТА.

Екипи на пожарната служба са отстранили от пътното платно паднали вследствие на силния вятър дървета и големи клони, затрудняващи движението на моторни превозни средства на пътя между селата Бистра - Голямо Соколово, Давидово - Ралица, на пътя София - Варна в района на село Пробуда, на пътя между село Здравец и кв. „Въбел" на Търговище, край с. Кралево, в с. Разбойна, в с. Вардун - в посока с. Долно Новково, на пътя от Търговище към кв. „Въбел", в с. Търновца - в посока с. Преселец, както и на улиците „Спиридон Грамадов", "Васил Петлешков" и "Никола Симов" в града. Отводнено е и наводнено от проливните валежи складово помещение в Търговище.

Екип служители на районната пожарна служба в Антоново са отстранили паднало вследствие на силния вятър дърво върху покрива на къща и стопанска постройка в село Добротица, което е било опасно наклонено към улицата. Отстранени са и паднали дървета на главния път София - Варна - в близост до градовете Омуртаг и Антоново, до разклона за с. Камбурово, както и на пътя Антоново - с. Малоградец.

Служители на районната служба в Попово са отстранили паднали на пътя от Попово за Търговище в близост до разклона за с. Глогинка големи клони, голямо дърво на пътя между селата Славяново и Бракница, и дървета на пътя между селата Априлово и Марчино.

Както БТА съобщи, снощи в общо 23 населени места в област Търговище има затруднения с електрозахран23 населени места в област Търговище има затруднения с електрозахранванетоо вследствие на бурята, придружена с обилен дъжд.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.05 | 15:13

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини