23 населени места в област Търговище има затруднения с електрозахранването

  • 04 ноември 2023 21:01

  • 3474
  • 2
23 населени места в област Търговище има затруднения с електрозахранването
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

В общо 23 населени места в област Търговище има затруднения с електрозахранването. Те са част от всичките 88 от Североизточна България, в които към 18:00 часа все още има проблеми, вследствие на разразилата се в следобедните часове внезапна буря, съобщи Илияна Иванова, експерт „Корпоративни комуникации" в "ЕРП Север".

Природната стихия доведе до аварийни ситуации по въздушната електроразпределителна мрежа и до затруднено електрозахранване. Ситуацията е динамична, каза още Иванова, и допълни, че дежурството на екипите по места и работата по възстановяване на повредени съоръжения продължават.

В общинската администрация в Търговище има подадени сигнали за поражения от бурята. Силният вятър, придружен с обилно количество дъжд за кратко време, доведе до наводняване на част от улици. Има изпочупени клони, както и паднали дървета по общинската мрежа.

Бедствено положение в няколко населени места в Силистренско

Веднага след утихване на бурята служители на общинските предприятия са били организирани за обхождане на града, за да се видят на терен проблемните участъци, съобщава 24 часа.

През изминалата седмица екипи на общинското предприятие "Благоустройство и комунално стопанство" са почистили шахтите на главните улици града, сред тях и улиците „Паисий" и „Ал. Стамболийски", където традиционно се появяват проблеми, допълни за БТА говорителят на общинската управа Станислава Солакова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3474 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.05 | 00:11

2
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw

2023.11.04 | 22:23

1
Най-продаваният продyкт за отcлабване в света! Килограмите наистина изчезват без диeтa и споpт, резултатите са видими след седмица. Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, взех го с oтcтъпка тук:-----> gg.gg/ketoextra

Добави коментар

Водещи новини