Над 121 000 къса цигари задържаха митническите служители на Митница Русе

  • 31 октомври 2023 11:34

  • 889
  • 1
Над 121 000 къса цигари задържаха митническите служители на Митница Русе
© Агенция Митници (архив)
Слушай новината Слушай новината

Митнически служители на Териториална дирекция Митница Русе иззеха над 121 460 къса (6 073‬ кутии) цигари през последното десетдневие на месец октомври, съобщават от Агенция "Митници".

На ГКПП Русе при извършена физическа проверка на товарен автомобил, пътуващ от Република България за Република Чехия и превозващ ароматизатори, митническите служители установяват наличието на 48 000 къса (2 400 кутии) цигари с български бандерол, скрити между първи и втори ред палети. Водачът на автомобила, български гражданин, е заявил, че е закупил и поставил тютюневите изделия между палетите, но не е представил документи, съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). За констатираното нарушение на водача е съставен акт, а цигарите са иззети. 

Разкриха нелегален внос на огромно количество цигари без бандерол

В още два случая в района на ГКПП Видин са задържани 73 460‬ къса (3 673 кутии) тютюневи изделия. 
В единия случай е установен български гражданин, превозващ казанчета за тоалетни от България за Великобритания. Извършена е проверка на транспортното средство и товара с мобилна рентгенова система, при която са отбелязани съмнителни зони в товара. При физическа проверка на товарното помещение в палет са открити 48 660 къса (2 433 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Водачът е заявил, че цигарите са негови, но не е представил необходимите документи. Съставен му е акт. 

Във втория случай, турски гражданин, превозващ лешници за Германия заявил, че превозва и цигари в количества, според позволените от закона норми. При извършената проверка в естествени кухини в кабината на водача са открити и цигари, без валиден акцизен бандерол, общо 24 800 къса (1 240‬ кутии). Тютюневите изделия са иззети, образувано е досъдебно производство. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
889 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.31 | 12:44

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини