Задържане под стража за 19-годишен дрогиран шофьор в Кюстендил

  • 13 октомври 2023 14:54

  • 818
  • 0
Задържане под стража за 19-годишен дрогиран шофьор в Кюстендил
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение обвиняем в държане на високорискови наркотични вещества – канабис и управление на МПС след употреба на наркотични вещества – кокаин и канабис, определи Районен съд – Кюстендил.

Съдът уважи искането направено от Районна прокуратура. Защитата пледира за по–лека мярка за неотклонение, тъй като обвиняемият „не е употребил наркотични вещества, предвид което се е възползвал от правото си да даде кръвна проба“. 

Задържаха дрогиран без книжка с 9 килограма наркотици на „Капитан Андреево“

19-годишният В.В. е привлечен като обвиняем за това, че на 10.10.2023 г., на ул. Цар Освободител“ в гр. Кюстендил е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества – канабис и кокаин, установено по надлежния ред с техническо средство – „Drager drug test“, както и за това, че в домът си в с. Николичевци, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал високорисково наркотично вещество – канабис.

От събраните до момента доказателства следва първоначален извод за обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато първоначалното обвинение.

За държането на наркотични вещества законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и глоба от 2000 до 10 000 лв.

С определение, влязло в сила на 21.06.2022 г., е одобрено споразумение от Окръжен съд – Кюстендил, за държане, с цел разпространение на наркотични вещества, като на обвиняемия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 г. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление, пише в мотивите на съда. 

Определението на РС – Кюстендил, с което по отношение на обвиняемия В. В. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд - Кюстендил.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини