Директорът на „Военното разузнаване“ разкри какви са опасностите заради конфликта Израел - Хамас

  • 12 октомври 2023 16:03

  • 1636
  • 1
Директорът на „Военното разузнаване“ разкри какви са опасностите заради конфликта Израел - Хамас
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Средата на сигурност в регионален и световен аспект продължава да е сложна, заредена с много висок кризисен потенциал. Това каза директорът на Служба „Военно разузнаване“, бригаден генерал Венелин Венев, съобщават от пресцентъра на Служба „Военно разузнаване“.

Всичко по темата:
Войната между Израел и Хамас 1581

На 10 октомври се проведе ежегодната конференция на директорите на разузнавателни служби от Югоизточна Европа. Срещата беше организирана от Служба „Военно разузнаване“, съвместно със Съвета за регионално сътрудничество (Regional Cooperation Council).

Основната тема на форума беше „Външни заплахи за сигурността в Югоизточна Европа“.

Започна консултативната среща при президента заради заплахите пред националната сигурност

Международните механизми за адресиране на предизвикателствата в областта на сигурността трябва да сработват ефективно, за да не се допуска неустойчиво управление на рисковете, което да доведе до развитието им в заплахи, добави Венелин Венев.

„Те често имат асиметричен и хибриден характер, което до голяма степен може да затрудни планирането и прилагането на адекватни мерки. Ние, като ръководители на разузнавателни служби, сме длъжни да дадем отговор и изпреварваща информация на много и сложни въпроси, касаещи обстановката в кризисните и конфликтните райони“, заяви още бригаден генерал Венев.

По време на срещата беше обсъдена усложнената обстановка в региона, в резултат на агресивните действия на Русия, като същевременно беше отчетена важността на разузнавателно осигуряване с надеждна информация на висшите държавни и военни органи за вземане на своевременни и точни решения.

В хода на дискусиите бяха отбелязани ключовата роля на Черно море и възможностите за развитие на сътрудничеството.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1636 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.12 | 17:56

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини