Седмица на здравословното хранене ще се състои в бургаските детски градини и училища

  • 12 октомври 2023 11:07

  • 680
  • 2
Седмица на здравословното хранене ще се състои в бургаските детски градини и училища
©
Слушай новината Слушай новината

Община Бургас организира дни на здравословното хранене във всички детски градини на нейна територия през следващата седмица. Целта е децата да се запознаят с балансираното хранене и разнообразието на българските продукти, необходими за тяхното здраве, посочиха от общинската администрация. 

Тематичните дни ще се състоят под мотото „Всичко българско и родно, за децата здравословно“ и са част от програмата за здравословно хранене на Община Бургас. Проявите ще бъдат в периода от 16 до 20 октомври. Паралелно с инициатива, която ще обхване детските градини, училищата също ще се присъединят към кампанията със "Седмица на здравето" и организирането на тематични дни като "Ден без захар, газирани напитки и пакетирани стоки“, "Култура на хранене организиране на приятна обстановка, музика, облекло“ и други. 

Кампанията за здравословно хранене в училищата и детските градини в Община Бургас бе инициирана от администрацията преди близо десет години. Детските менюта бяха прецизирани и обогатени, като в тях бе отделено място за сезонни български продукти и ястия. Във всички училища помещенията за хранене на децата бяха напълно ремонтирани, а кухните оборудвани с нова техника. 

Производители се оплакват, че ДФ "Земеделие" не плаща по схемата "Училищен плод"

Последвайте канала на

Десислава Станева
680 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГНУСЕН ЛГБТ ПЛЪХ

2023.10.12 | 13:06

2
СЛЕД КАТО СЕДМИЦАТА ПРИКЛЮЧИ, МАЛКИТЕ НАСЕКОМИ ПАК ЩЕ ДЪНЯТ КАКВОТО И ПРЕДИ.

2023.10.12 | 11:35

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини