Възрастни хора бяха обгазени при пожар в новозагорското село Дядово

  • 02 октомври 2023 15:32

  • 865
  • 0
Възрастни хора бяха обгазени при пожар в новозагорското село Дядово
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Възрастни хора бяха обгазени при пожар в новозагорското село Дядово, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен. Двамата пострадали - мъж на 74 години и 69-годишна жена, се опитвали да загасят пожар, възникнал в стая на къща, като вдишали дим и газове.

Сигналът за произшествието е получен на 29 септември в 0:57 часа. Пожарът е потушен от един екип на местната противопожарна служба. Двамата са откарани в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Унищожени са мебели, опушени са стени и покъщнина. Спасена е сградата. Причината за пожара е късо съединение в разклонител.  

Жена загина при пожар в дома си

Общо 34 сигнала за произшествия са постъпили в областната полиция в дните от 29 септември до 2 октомври. Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в сухи треви, храсти, овощни градини и лозови масиви в землището на село Николаево на 1 октомври. Пострадали няма. Унищожени са 150 декара овощни градини и 100 декара лозови масиви. На 1 октомври, около 16:00 часа, е получен сигнал в службата в Твърдица за пожар в частен имот в село Сърцево. Пожарът се е разраснал и нанесъл щети на базова станция на мобилен оператор. Унищожени са още 17 пчелни кошери. Причините за пожара са в процес на установяване.  

От началото на годината до средата на септември екипи на пожарната в Сливен са се отзовали на 1127 сигнала за произшествия. Гасили са 826 пожара, като при 640 от тях са успели да ги ликвидират, преди да има преки материални щети.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
865 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини