Залята с киселина жена: Крия се, човекът, който ме заплашва, е на свобода

  • 14 август 2023 20:15

  • 1647
  • 0
Залята с киселина жена: Крия се, човекът, който ме заплашва, е на свобода
© bTV
Слушай новината Слушай новината

8 години затвор за заливане със сярна киселина. Присъдата е на Софийския районен съд за нападение преди две години. Докато физическият извършител е в затвора, жертвата твърди, че поръчителят още е на свобода.

Пострадалата е млада жена. Заплахите към нея продължават, а арестуван за тях няма.

8 години затвор за мъж, залял жена със сярна киселина

Жената се страхува за живота си. Затова лицето ѝ остава скрито. На 17 юни 2021 година сутринта тръгва на работа.  Жертвата е нападната, докато се качва в личния си автомобил, първо е ударена с юмрук в главата, а след това е залята със сярна киселина в лицето.

Мария Бонева, залята преди 21 г. с киселина, с послание към момичето с 400 шева

„Чух псувни по мой адрес, удар, заливането, после ме блъскаха отзад в тила с юмруци“, разказва тя пред бТВ.

При удара с юмрук инстинктивно вдига ръка и така – пораженията от киселината са минимални. Няколко месеца след нападението има задържан, а вече е и осъден на 8 години затвор на първа инстанция.

"Деянието е извършено с особена жестокост, в условията на опасен рецидив", казва в становище Софийският районен съд.

Мъжът има осем присъди зад гърба си. Въпреки че е в Софийския централен затвор, бТВ провеждат разговор с него по телефона.

А. Д. В., признат за виновен от СРС за нападението: Не казвам, че съм аз, не съм ви казал, че съм аз, но искам да ви кажа, че това е случай на сплашване. Знам кой е поръчителят, знам и кой е извършителят.

И кой е поръчителят, и кой е извършителят?

А. Д. В., признат за виновен от СРС за нападението: Е, няма значение.

Адвокатът на Георги, рязал приятелката си с макетно ножче: Категорично отрича да е извършил престъплението

Въпреки присъдата, за младата жена страховете остават. Смята, че зад нападението стои бившият ѝ приятел. „Казах на този човек, че пътищата ни вече е редно да се разделят. Първо нахлу вкъщи, остави ми всевъзможни бележки - дори написани на ръка лично със заплахи – в печката, в микровълновата, в пералнята“, разказва жертвата.

Следват съобщения - основно чрез имейл. „Интензитетът е смазващ, на ден по единия ѝ имейл адрес са пристигали по над 10“, обяснява адвокатът на нападнатата жена Тодор Йонев.

Заплахите продължават и досега. Още през август 2021 година по случая има образувано досъдебно производство за системно следене на лице в условията на домашно насилие.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1647 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини