Заплашват шофьори с "паяк" фантом: Как действа схемата

  • 10 август 2023 07:26

  • 1181
  • 2
Заплашват шофьори с "паяк" фантом: Как действа схемата
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Фалшиви обаждания от името на Центъра за градска мобилност с настояване за плащане на определена сума, която ”спестява глобата” за репатриране с паяк. Подобна измамна схема е пусната в действие, алармират софиянци, получили подобни позвънявания. Интересно е, че измамниците са знаели не само номерата на мобилните телефони, но и номерата на регистрационните табели на автомобилите, уж, ”нарочени” за вдигане.

Според зам.-директора на ЦГМ Александър Георгиев Центърът не събира пари по телефона. "Ако получите такова обаждане, то е измама. Може да получите обаждане, ако колата ви е в район на миене, планиран авариен ремонт, заради чистене на шахта или клони. Това е единствено за информация на гражданите", категоричен е той. 

По думите му регистрационният номер се предоставя чрез винетен стикер за паркиране. "При миене на улици, колата се мести безплатно. ЦГМ не звъни, за да иска пари", обясни Георгиев. 

Нова измама: Фалшиви обаждания за вдигане на кола от “паяк”

Последвайте канала на

Калина Христова
1181 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stamatis

2023.08.10 | 08:08

1
Защо ОРГАНИТЕ, с претенции за високи заплати и вечно мънкане, не разследват как и защо лица притежават лични данни на граждани и се възползват от това?! Защо!!! Или пак криминалците си имат "чадър" в ОРГАНИТЕ?

2023.08.10 | 09:49

2
Че то е ясно, това са двете лица на една криминална структура !!!

Добави коментар

Водещи новини