Голям пожар в Шуменско

  • 11 юли 2023 17:30

  • 3740
  • 0
Голям пожар в Шуменско
© Pixabay

Огнеборци гасят пожар в житен блок в с. Сини вир, Шуменско, разпрострял се на голяма площ, съобщиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

Оттам уточниха, че на място са изпратени четири екипа на пожарната - два от Каолиново, един от Шумен и един от Нови пазар.

От пресцентъра на полицията в областния град отбелязват, че с „настъпването на пожароопасния сезон и предстоящата жътвена кампания и с цел недопускане възникването на пожари и нанасяне щети на горски територии и земеделски земи, РДПБЗН-Шумен напомня, че всички юридически и физически лица, собственици и ползватели на земеделски земи следва да спазват правилата и нормите на пожарната безопасност при извършване на дейности в земеделските земи“.

Пожар лумна в детска градина в Кърджалийско

При установяване на нарушения на изискванията за пожарна безопасност се налагат санкции на виновните лица по Закона за МВР. Глобата е в размер от 200 до 2000 лева. Всеки, забелязал пожар, незабавно трябва да подаде сигнал на телефон 112, припомнят от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен. 

Във всички стопанства на Североизточното държавно предприятие са предприети действия за предотвратяването на пожари.  

Общо 72 пожара са регистрирани в горите на Североизточна България през 2022 г. Екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Шумен са ликвидирали 959 пожара през 2022 г., при 657 през предходната година. Увеличението на пожарите с 46 процента се дължи на значителното засушаване, в резултат на високите температури и липсата на валежи. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини