Агресивни кучета на Йордан Лечков разкъсаха до смърт домашен любимец

  • 19 юни 2023 08:06

  • 9467
  • 0
© БТВ

Немски овчарки разкъсаха смъртоносно домашно куче, изведено на разходка от стопанина си. Агресивните животни са собственост на Йордан Лечков и били пуснати от него, за да охраняват зона, отдадена на концесия до градския стадион в Сливен.

„Съжалявам за случилото се. Истината е по средата. Това е концесия, която е затворена. Тук на 200 метра има парк, където е забранено се разкарат кучета. На 100 метра има специално ограден парк за кучета. Тези хора всяка вечер е всеки ден минава тук и знаят, че ние разполагаме и гледаме кучетата на осем години вече. Те са на наша територия. Както споменах, това е концесия, имаме права и задължения. Оградено е, както се вижда, навсякъде. Може да направите проверка. Евтини сензации се търсят, защото вече на мен ми омръзна да се занимавам с едно и също нещо“, коментира Йордан Лечков.

Снимка: bTV

„Всеки ден хиляди деца минават оттук. Тези кучета са социализирани“, добави той.

„Преди две вечери се разхождаме със съпругата ми в парк „Юнак“. На това място бяхме нападнати от две агресивни кучета без намордници, които излязоха от централния вход. Те нападнаха нас, но разкъсаха нашето куче Арчи“, каза Христо Халачев.

Снимка: bTV

„Съжденията на Лечков ни връщат през 90-те години. Голямото куче да изяде малкото и малкият човек да бъде смазан. Нека общината и отговорните органи да проверят концесионерът собственик ли е на публичните имоти. Той да се държи като собственик, да ни гони и ние да сме виновни, че сме станали жертва на агресията на неговите животни“ допълни Халачев.

Снимка: bTV

„Това е концесия от 20 години. Това, което не може да се ползва, г-н Лечков е трябвало да го огради. Не съм запознат с концесионният договор, ще извършим проверка“, коментира Румен Иванов, зам.-кмет на Сливен.

Според други жители на Сливен, това не е първият случай на разкъсано от овчарките домашно куче. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
9467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини