Защо пътници се барикадираха в самолет на летище Варна

  • 30 май 2023 09:23

  • 2288
  • 0
Защо пътници се барикадираха в самолет на летище Варна
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Пътници се барикадираха в самолет на нискотарифна авиокомпания, който вместо на летище София, кацнал във Варна, без да ги уведоми предварително.

Случаят е от петък и за него стана ясно след разпространено видео в социалните мрежи. В него жена обяснява, че след като полетът от Абу Даби бил отложен с 3 часа, се оказало, че поради ремонтни дейности на Летище София, самолетът им се пренасочва към морската столица.

Пътниците щели да бъдат превозени от Варна до София с автобуси. „Може би по-големият процент от хората няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите.

Пътници се барикадираха в самолет, кацнал във Варна, вместо в София

Самолетната компания не само отказва да съдейства, освен с тези автобуси, ами се явяват органи на „Гранична полиция”, които ни дават 10 мин. да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват и с белезници ще ни свалят”, се казва още във видеото.

Адв. Лидия Димитрова и Тошко Петров са сред пасажерите на въпросния полет.

По думите на жената информацията за планов ремонт на софийското летище е била предварително дадена на авиокомпаниите, което означавало, че те са знаели още при излитането на самолета, че той ще кацне на друга аерогара. Сред пътниците имало и малки деца, както и чужди граждани, предаде Нова тв.

От авиокомпанията твърдят, че е бил предвиден полет от Варна до София, но поради неблагоприятни метеорологични условия той не е бил осъществен. Министърът на транспорта нареди незабавна проверка.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини