ГДБОП разби наркобанда в София

  • 11 май 2023 12:48

  • 1392
  • 0
ГДБОП разби наркобанда в София
© Пресцентър МВР
Слушай новината Слушай новината

Специализирана полицейска операция за неутрализиране на организирана престъпна група, извършвала престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества на територията на столицата, е проведена вчера. Действията са осъществени от служители на ГДБОП, под ръководството на СГП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В резултат на предварително прецизно разследване, в момент на покупко-продажба на дрога са задържани  34-годишен мъж, с криминални прояви, и 42-годишен негов клиент, от когото при обиска са иззети около грам марихуана и близо пет грама амфетамин.

В процеса на операцията е извършено претърсване на стопанисваните от 34-годишния жилища, където са намерени общо около 9,5 килограма марихуана, 100 грама кокаин, 1000 таблетки екстази, 1,5 кг амфетамин, електронна везна, мобилни телефони и нападателна бойна граната. През днешния ден в полицейския арест са отведени още четирима съпричастни в различна степен в дейността на престъпната група – мъже на възраст от 25 до 28 години, всичките известни на органите на реда. 

В Пловдив удариха група за доставка и разпространение на наркотици в цялата страна

Предстои доклад на материалите пред наблюдаващия прокурор от СГП по реда на чл. 219 от НК. Действията по доказване и документиране на престъпната дейност на участниците в организираната престъпна група продължава.

 

Константин Тодоров
1392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини