Намериха дрога в дома на 50-годишния варненец, стрелял по патрул

  • 03 май 2023 12:41

  • 359
  • 0
Намериха дрога в дома на 50-годишния варненец, стрелял по патрул
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Варненецът стрелял с въздушна пушка по полицаи е задържан за срок до 72 часа. От Районна прокуратура – Варна съобщиха, че той е привлечен към наказателна отговорност и са му повдигнати обвинения.

При задържането му в дома му са намерени и високорискови наркотични вещества – марихуана.

Деянието е извършено в следобедните часове на 1 май 2023 година в град Варна. Полицейски екип се отзовал на сигнал за влошени съседки отношения и възникнал конфликт. Една от страните – обвиняемият Г.Т., отказал да се съобрази с разпорежданията на служителите на реда и стрелял по тях с въздушна пушка. При опит да бъде задържан същият оказал яростна съпротива и успял да нанесе и удари на полицаите преди да бъде обезвреден. Мъжът опитал с всякакви сили и средства да възпрепятства изпълнението на служебните ангажименти на служителите на ОД МВР – Варна.

Мъж стреля с пушка срещу полицаи във Варна

Има данни за това, че успял да нанесе средна телесна повреда на един от тях, очакват се резултатите от назначената експертиза.

Прокурорът по случая ще настоява пред съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия, а именно „задържане под стража“.

Предстои искането бъде внесено за разглеждане в съда.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
359 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини